September 06, 2006

Gratisavis fra Information

Information blander sig lidt uventet i den store aviskrig med 15:15. Dog ikke i form af husstands- eller trafikomdelt spam, men som en PDF i A4 format.

Inden det gik op for mig at der var tale om en elektronisk distribueret nyhedsupdate var jeg nær ved at få kaffen galt i halsen. Information er en af de få aviser (sammen med Kristelig Dagblad og -- indtil videre -- Børsen) der reelt ville kunne profitere fra den nuværende stillingskrig hvor man i vigende grad kan se forskel på de Ritzau- og Reuters-nyheder som pushes af betalings- som gratisaviser, alike.
Information kørte for et par uger siden en fantastisk kampagne (kan desværre ikke finde den online) hvor budskabet rundt regnet var at når 'de andre' (gratisaviser, onlinemedier, 24-timers nyhedskanaler, mv) håndterer det brede, kan Information gå i dybden. Jeg var næsten solgt og overvejede at hoppe tilbage som abonnenent.

Nu kommer så 15:15, idag 8 A4 sider, lige nok til at underholde mig de første 15 minutter af den daglige tur hjem fra Malmö. Jeg tvivler på at jeg får taget mig sammen til at duplex printe, men hvis jeg kan hente den som et feed enclosure vil jeg bruge 10 minutter på skærmen, især når Sony får snøvlet sig sammen til at release deres E-Ink Reader.

ps. The Economist's "Who Killed the Newspaper" fra sidste uge er -- ikke uventet -- en must-read.

Posted by Nikolaj Nyholm at 10:55 PM | Comments (0) | TrackBack

April 20, 2006

Hvad f*nden går der af Jazzfestivalen?

Copenhagen Jazz Festival har af uransagelige grunde besluttet sig for at skifte logo til noget der ligner en blanding mellem Kræftens Bekæmpelse og et strikkefirma. e-Types har lavet noget af deres værste arbejde ever.

F*ck de stramme linjer og specialtegnede skrifttyper, Jonas Hecksher. Jazz er glæde, spontanitet og improvisering -- det forstod HuskMitNavn sidste år.

Posted by Nikolaj Nyholm at 10:05 AM | Comments (7) | TrackBack

April 11, 2006

Nyt kontor

Mit nye kontor: Københavns Kommunes biblioteker introducerer gratis Wi-Fi. Der er stille, det nye nummer af Wired står på reolhylden, og kaffen er kun marginelt ringere end Baresso eller Bang & Jensen og koster kun en rund 5-krone.

Når nu de bliver trætte af os nede på Vesterbro bib, leder vi sammen med 23 rent faktisk efter et nyt kontor. 60- 100 m2, K, V, Frederiksberg, indre N, Islands Brygge. Findeløn udbydes.

Posted by Nikolaj Nyholm at 06:11 PM | Comments (0) | TrackBack

March 27, 2006

Otto Brandenburg & MySpace

MySpace er også for pensionister (og deres genfærd): Otto Brandenburg er på MySpace og kommunikerer behændigt med sine online fans.

Hi Venner, tjeck lige min tunes ud… de bliver sgu’ aldrig for gamle… Ses vi paa Skipperen paa Vesterbro en af dagene? Otto xx.

Jeg kan ikke andet end at både trække på smilebåndet og at frydes. Skipperen? Youbetcha!

Posted by Nikolaj Nyholm at 10:12 AM | Comments (1) | TrackBack

February 19, 2006

De fundamentalistiske medier

Ikke at det er nogen stor overraskelse, hverken i denne sag som andre, men sandheden er jo sjældent som den bliver udlagt i medierne. Morgenens email fra min mor der er udsendt som delegat i Pakistan for Røde Kors tegner et helt nyt billede.

Det er meget maerkeligt at se TV samt laese om al den ballade, der er i den muslimske verden, herunder Pakistan. Om optoejer, demonstrationer, afbraendinger, draebte og saarede. Siden krisen eskalerede, har jeg vaeret to gange frem og tilbage mellem Mansehra og Islamabad, en tur i bil paa cirka tre timer hver vej – hver gang har jeg opholdt mig to dage i Islamabad. Jeg har hverken set eller hoert en eneste demonstrant, folk er som de plejer at vaere, soede og venlige; jeg har vaeret paa baade de store markeder som er en masse forretninger, der ligger omkring en stor eller flere mindre pladser. Jeg har ogsaa vaeret paa et mindre lokalt marked i Islamabad. Der er absolut intet at maerke – ingen aggressioner, kun nysgerrighed blandt andet med hensyn til nationalitet, hvor jeg har forvandlet mig fra dansker til islaending. I begyndelsen var jeg norsk, men det blev ogsaa hurtigt usmart.

Jeg havde selv været meget forundret hvis den nysgærrighed, glæde og overvældende gæstfrihed jeg selv mødte i Pakistan tilbage i juli, havde ændret sig meget.
Og så må jeg bare håbe at de få rådne æbler i Pakistan ikke læser Dagbladet Visir.

Posted by Nikolaj Nyholm at 11:43 AM | Comments (1) | TrackBack

February 14, 2006

The long tail of fashion i Danmark

Sig ikke at Ulla-Maaria's præsentation ved sidste års reboot var forgæves! Tre piger på ITU har lanceret en dansk pendant til Etsy -- Klubkrea.

Det er bare synd at en akavet brug af post-forms og frames der gør det næsten umuligt at sende min mor et link til den dukkeudklædning hendes barnebarn ønsker sig.

Posted by Nikolaj Nyholm at 09:19 PM | Comments (0) | TrackBack

September 29, 2005

Classy goes Vega(s)

Poetry SlamOnsdag aften, Ideal Bar og første etape af Poetry Slams Copenhagen Open. Claus Dahl lægger hårdt ud som topscorer af første runde med sin suværene Fucking lorte DSB (Quicktime), men overvurderer publikums evne til at lytte jo længere aftenen skrider frem. Anden og tredje rundes mere subtile slams fænger ikke og tilskuernes scorecards ender med at give Claus en tredjeplads.

Ved udgangen kommenterer en tilhører stille at Jacob Hallgrens pinlige komik gør Clement Kjersgaard lytbar.

Bonustrack: Ole Perregaards dotdk slam går rent ind og kommer forhåbentlig snart som pausemusik hos Speednames.

Posted by Nikolaj Nyholm at 11:59 AM | Comments (0) | TrackBack

August 04, 2005

Griffin til Mikkelsen: "Are you a real politician"

Selv små gamle mænd med hurtige saxofonakkorder genkender en faux når de ser en:

Are you a real politician?

(Johhny Griffin til Brian Mikkelsen i filmen 'Between a Smile and a Tear')


ps. Skynd dig i Grand eller Dagmar hvis du har bare den mindste kærlighed til jazz.

Posted by Nikolaj Nyholm at 01:08 PM | Comments (0) | TrackBack

May 09, 2005

Psykoaggressiv?

(Note in English: I have borrowed Classy's In Dansk designation for posts that simply only work in Danish)

psykoAggressiv.PNG

Mandag Morgen Nr. 16, 2. maj 2005

Jeg havde aldrig troet at vi ville høre de sa(g)lige duksedrenge fra MandagMorgen bruge ord som psykoaggressiv om det danske erhvervsliv, men når det nu skulle være kunne der næppe være nogen bedre end Morten Lund til at tage titlen.

Det minder mig om første gang jeg mødte Morten til et First Tuesday arrangement hvor jeg efterfølgende fik udtalt til Henrik Føhns og DR's Harddisken at "man skulle tro han været ude og ta' en bane, men det har han ikke -- han er gal."

Vi er stadig (?) venner.

Posted by Nikolaj Nyholm at 02:24 PM | Comments (3) | TrackBack